A drávaszögi Karancs Horvátország egyetlen „Etno-faluja”. Ezt a jelzőt annak köszönheti, hogy szinte a fél település falusi turizmussal vagy az ahhoz köthető ágazatokkal foglalkozik.
A múlt század derekáig a vidéki falvak látképének meghatározó részét képezték a nádastetők. A könnyen beszerezhető és olcsó építőanyag jól szigetel és szükség esetén a pótlása is könnyű ezért évszázadokon keresztül nagyon népszerű építőanyagnak számított.
A várdaróci Citadella a Drávaszög egyik legismertebb étterme, mely már 44 éve várja vendégeit. A finom ízeiről és bőséges adagjairól is ismert vendéglőben
Úgy tartja a mondás, hogy minél délebbre haladunk a Duna mentén a helyiek annál finomabb halászlét főznek. Ezen mondással bizonyára sokan vitába szállnának, hiszen mindenkinek a saját vidékének az ízei a legjobbak,
Nagypiszince egy horvátországi falu, amelyben szórványmagyarok élnek. A település a magyar határhoz közel helyezkedik el, és Horvátország leghosszabb falujaként tartsák számon.
A globális trendek egyre inkább jelen vannak a Drávaszögben is. Annak tápanyagban gazdag termőtalaja, egyedi mikroklímája lehetővé teszi, hogy a gazdák lépést tartsanak az újonnan keletkező trendekkel,
Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.
Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...
Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.
Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,