Kopács a halászfalu mára már elveszítette halászfalu jellegét, és a turizmus felé fordult. Megőrizte viszont tradicionális halételeit, amelyek Kopácsot, a Kopácsi Nemzeti Park melletti falut még vonzóbb desztinációvá teszik.
A Drávaszög Horvátország legtermékenyebb szántóföldjeinek ad otthont. A kiváló minőségű termőtalaj hosszú évek során jött létre. Drávaköznek nevezzük a Duna és a Dráva folyó közötti területet, amely Eszék várostól északra terül el.
A méhészet azon foglalkozások egyike, amely sosem fog kimenni a divatból. A méhek ökológiai jelentősége vitathatatlan, a méz pedig számos, az egészségre gyakorolt jóindulatú hatásáról ismert.
Bajúsz Sándor, a hagyományos kovácsmesterséget felölelő feladatkörökön túl, saját egyedi készítésű és tervezésű kovácsoltvas munkákat is készít. Sándor az 1980-as évek közepén tanulta, majd kezdte meg a kovács szakmát.
Szabadi György évtizedek óta önt gyertyákat. Kiemelkedően híres a precízségéről és gyertyáinak minőségéről, melyet, nem csak lakóhelyén Moholon, hanem más környező településen is nagyra értékelnek.
Az adai származású Resócki Rudolf már évtizedek óta birkatenyésztő. Emellett bátran kijelenthetjük, hogy a településen az egyik legfinomabb birkapaprikást tudja készíteni
Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.
Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...
Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.
Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,