| Nagycétény|
Számos emlékoszlop és kopjafa fűződik Pócsik Antal fafaragó nevéhez a Zoboralján. Nem csak Nagycétényben, a lakhelyén, de Kalászon, Alsóbodokon vagy akár Sopronkövesden is találkozhatunk a munkáival.
A gombosi halpaprikás, és szigorúan nem halászlé, a vajdasági, gombosi dunai halászok receptje szerint készül. Az elkészítése egyszerű, mivel az alapanyagok megtalálhatók egy halász tarisznyájában.
„Tiszta szívvel, csakis kézzel!”
Koós Dezső, az adai származású fiatal bőrműves, már fiatalon megismerkedett a népművészet világával, hiszen hároméves kora óta néptánccol.
Semmi kétség, hogy a bukovinai székelyek ősei a madéfalvi veszedelem után ősi szokásaik között a kézimunka készítésének módját, ügyességét és tudását is magukkal vitték.
A kétszáz évvel ezelőtt épített tanyát az adai Koós család: Koós Dezső, Koós Holló Tímea, és gyermekeik Koós Kata, valamint az ifjabbik Koós Dezső lépésről lépésre korszerűsítve,
Maurer Oszkár borászata a Délvidéken, az egykori Dél-Csongrádi (ma Szabadka-Horgosi) borvidéken van, azonban a szőlő nagyobbik része a régmúlt leghíresebb borvidékéről, a Szerémségből származik.
Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.
Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...
Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.
Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,