Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Lángossütők Google Map, TájGazda

Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát. A sütöde ablaka előtt sorban állnak a vevők, hogy a kedvenc feltéttel

megkent ételüket elfogyasszák. De nemcsak a piaci vásárokban, hanem a strandokon, gyorsbüféknél is találkozhatunk ezzel az ínycsiklandozó étellel.

Sokan magyar hungarikumnak vélik, pedig a török hódoltság idejéből maradt ránk, annak jóízű hozománya. Mára a magyar konyha jellegzetes étele lett. Van, ahol kenyérlángosnak, kemencés lángosnak, vakaréknak, langallónak ismerik. Bárhogyan is nevezik az biztos, hogyha megérezzük az illatát, a szánkban összeszalad a nyál. A lángos kívül ropogós, belül puha, többé-kevésbé kerek formájú és a kenyérre jellemző illatú és ízű étek. Ezt a népszerű ételt melegen, közvetlenül a sütés után érdemes fogyasztani. Kihűlve már nem az igazi.

Őseink a lángost még kenyértésztából készítették. A megkelt tésztából egy-egy darabot lecsíptek,  kinyújtották és a kemenceszáj közelében, parázson kisütötték. A reggelik kedvelt ennivalója volt. Fogyasztották sósan, tejfölösen, sajtosan, tejfölös-sajtosan, fokhagymával vagy lekvárral, porcukorral megkenve is. A hagyományos feltétek mellett kóstolhatunk kolbászosat, juhtúrósat, lecsósat, káposztásat, tojásosat, csülökkel töltöttet stb.

Lángosból sosem elég, egyszer az életében mindenkinek ki kell próbálnia! A hozzánk érkezett külföldiek is csak elismeréssel beszélnek róla. Annyira népszerű, hogy még versenyt is hirdetnek a legjobb lángos címért és minden évben rendeznek Fröccs és Lángos Fesztivált is.

A Tájgazda csapata úgy gondolta, hogy e nemes ételt készítő lángossütőket megpróbálja összegyűjti és feltenni hazánk térképére, web oldalunkon egy fejlesztendő mobil alkalmazás érdekében.  Hogyha bárki az utcán sétálva megéhezne rá és nem tudja hol keresse, akkor csak be kelljen írnia a keresőnkbe és máris megtalálja az éppen hozzá legközelebbi sütődéket.

Tehát, ha szívesen ismertté tenné, reklámozná kedvenc lángossütőjét vagy palacsintázó büféjét, akkor itt a lehetőség, hogy a http://www.tajgazda.hu/index.php/hu/ újonnan kifejlesztett térkép-alkalmazásával megtegye ezt. Küldje el nekünk a lángossütője, palacsintázója nevét, pontos címét és e-mail elérhetőségét a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címünkre.

Ne hagyja ki ezt az ingyenesen igénybe vehető szolgáltatást!

Így bárki a vendége lehet, aki az Ön sütödéje környékén éhezik meg.

 

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Pin It

Hírlevél feliratkozás, TájGazda

Ajánlott cikkeink

  • Ódor Lorka

    Ódor Lorka

    A komáromi Ódor Lorkának mindig is lételeme volt az alkotás. Gyermekként a rajzoláson keresztül élte ki kreativitását, majd babákra kezdett ruhákat tervezni. Idővel elkezdte furdalni a kíváncsiság,

     
  • Bréda Enikő - Ebdesign

    Bréda Enikő, Ebdesign

    Bréda Enikő jelenleg a Pozsonyi Színház és Film-művészeti Egyetem végzős hallgatója, Báb és díszlettervezői szakon, emellett az Ebdesign megalkotója.

     
  • Újságpapír: egyeseknek hulladék, másoknak érték

    Újságpapír: egyeseknek hulladék, másoknak érték, TájGazda

    „Egy kézműves anyuka olyan, mint egy normál anya csak sokkal menőbb.”- olvastam korábban egy hírfolyamban. És igen, van valóságalapja ennek a kijelentésnek.

     
  • A szublimációs transzferálás csodás világa

    TájGazda -szublimációs eljárás

    Mi is az a szublimációs transzferálás? Ez az első olvasásra kiejthetetlennek tűnő kifejezés olyan fantasztikus technikát foglal magába, melynek segítségével elképesztő dolgokat hozhatunk létre.

     
  • A bajmóci várkastély

    A bajmóci várkastély, TájGazda

    Európa-szerte rengeteg várat, kastélyt ismerünk, viszont a bajmóci várkastély világviszonylatban is kiemelkedően jó állapotban maradt mind a mai napig. Ebből kifolyólag az elmúlt pár évtizedben

     

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére