Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Lángossütők Google Map, TájGazda

Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát. A sütöde ablaka előtt sorban állnak a vevők, hogy a kedvenc feltéttel

megkent ételüket elfogyasszák. De nemcsak a piaci vásárokban, hanem a strandokon, gyorsbüféknél is találkozhatunk ezzel az ínycsiklandozó étellel.

Sokan magyar hungarikumnak vélik, pedig a török hódoltság idejéből maradt ránk, annak jóízű hozománya. Mára a magyar konyha jellegzetes étele lett. Van, ahol kenyérlángosnak, kemencés lángosnak, vakaréknak, langallónak ismerik. Bárhogyan is nevezik az biztos, hogyha megérezzük az illatát, a szánkban összeszalad a nyál. A lángos kívül ropogós, belül puha, többé-kevésbé kerek formájú és a kenyérre jellemző illatú és ízű étek. Ezt a népszerű ételt melegen, közvetlenül a sütés után érdemes fogyasztani. Kihűlve már nem az igazi.

Őseink a lángost még kenyértésztából készítették. A megkelt tésztából egy-egy darabot lecsíptek,  kinyújtották és a kemenceszáj közelében, parázson kisütötték. A reggelik kedvelt ennivalója volt. Fogyasztották sósan, tejfölösen, sajtosan, tejfölös-sajtosan, fokhagymával vagy lekvárral, porcukorral megkenve is. A hagyományos feltétek mellett kóstolhatunk kolbászosat, juhtúrósat, lecsósat, káposztásat, tojásosat, csülökkel töltöttet stb.

Lángosból sosem elég, egyszer az életében mindenkinek ki kell próbálnia! A hozzánk érkezett külföldiek is csak elismeréssel beszélnek róla. Annyira népszerű, hogy még versenyt is hirdetnek a legjobb lángos címért és minden évben rendeznek Fröccs és Lángos Fesztivált is.

A Tájgazda csapata úgy gondolta, hogy e nemes ételt készítő lángossütőket megpróbálja összegyűjti és feltenni hazánk térképére, web oldalunkon egy fejlesztendő mobil alkalmazás érdekében.  Hogyha bárki az utcán sétálva megéhezne rá és nem tudja hol keresse, akkor csak be kelljen írnia a keresőnkbe és máris megtalálja az éppen hozzá legközelebbi sütődéket.

Tehát, ha szívesen ismertté tenné, reklámozná kedvenc lángossütőjét vagy palacsintázó büféjét, akkor itt a lehetőség, hogy a http://www.tajgazda.hu/index.php/hu/ újonnan kifejlesztett térkép-alkalmazásával megtegye ezt. Küldje el nekünk a lángossütője, palacsintázója nevét, pontos címét és e-mail elérhetőségét a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címünkre.

Ne hagyja ki ezt az ingyenesen igénybe vehető szolgáltatást!

Így bárki a vendége lehet, aki az Ön sütödéje környékén éhezik meg.

 

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Pin It

Hírlevél feliratkozás, TájGazda

Ajánlott cikkeink

  • Fűszereikkel ízesítik vásárlóik ételét-életét

    Dorka fűszerháza, TájGazda

    A vásárra megérkezve Dorkára és termékeire lettem figyelmes először. Egy pici asztal mögött állt, az egyedi csomagolás, a termékek sokszínűsége kiemelte őt a megszokott vásári árusok környezetéből.

     
  • Torma Szilvia

    A Kis-Alföld Szlovákiában található részén elterülő, gyönyörű élővilággal megáldott folyami szigetet Csallóköz néven ismerjük. Nagyobb települései közé tartozik többek közt Komárom,

     
  • Szeder, egy megosztó gyümölcs

    Szeder, egy megosztó gyümölcs, TájGazda

    Sokunk ismeri ezt a bogyós, fekete színű gyümölcsöt. Vannak, akik előszeretettel fogyasztják és vannak, akik egyáltalán nem szeretik. Sőt már a kiejtett szó hallatán is elkezdenek fújjogni. Igaz, ami igaz.

     
  • Bőgő szarvasoktól zengő erdők

    Magyarország legnagyobb testű, vadon élő kérődző faja a gímszarvas, amely egyben a hazai erdők jellegzetes nagy vadja is. A legnagyobb szarvasállományokat hazai viszonylatban, a dél-dunántúli megyékben

     
  • Grigor Éva

    Grigor Éva, TájGazda

    Ha Kárpátalján járunk, és a szeretnénk megismerni igazából, mondjuk Nagyszőlős történetét, ismertebb helyeit, épületeit, akkor nem elég, ha sétálunk, megismerünk helyi ízeket,

     

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére