Jelentkezzen virtuális piacunkra!
Segíteni szeretnénk, mert minden Magyar munkahely számít! A termékeikre büszke termelők és kereskedők most nagyobb bajban vannak mint eddig...
Bővebben

| Nagykér|

A fa és a gyanta tökéletes fúzióját Szőke Boglárka művein nagyon szépen nyomon lehet követni. Fával és műgyantával dolgozik. A kézműves termékek iránti szeretete egészen gyerekkoráig nyúlik vissza.

Mindig is csodálta, mi minden szépet lehet alkotni, s amiben csak tehette, ki is próbálta magát. Így történt ez a műgyantával is. 

Felelevenítve a kezdeteket, a mai napig emlékszik, hol és hogyan ismerkedett meg ezzel a technikával. Először egy külföldi videó révén szerzett tudomást erről, hogy valami ilyesmi egyáltalán létezik. Ámulattal nézte, ahogy szebbnél szebb képeket, dísztárgyakat, kisebb- nagyobb asztalokat varázsolnak elő, s hogy a fantáziának semmi sem szabhat határt. Nem volt kérdés, hogy egyszer ki szeretné próbálni, s később ez így is lett. Ugyan semmi tapasztalata nem volt ezen a téren, annál nagyobb elszántsággal és lelkesedéssel vetette bele magát élete első tálaló és vágódeszka elkészítésébe, amelyben a diófát ötvözte a műgyantával. Közhely, de igaz, hogy minden kezdet nehéz. Eleinte semmi sem ment zökkenőmentesen. Kellett egy kis idő, mire megbarátkozott újdonsült kis műhelye tagjaival - a gépekkel, és megtanulta kezelni őket. Ami a műgyantát illeti, vele is sokszor gyűlt meg ám a baja, nem olyan egyszerű vele dolgozni, mint azt lehet, sokan elsőre gondolnák. Időbe telt, míg kitapasztalta, mely körülmények az ideálisak, hogy hibátlanul és szépen kössön meg - folyékony állagából kőkeményre. A munkafolyamat során úgy a hőmérséklet, mint a páratartalom és az alapos elkeverés is kulcsfontosságú, s még ezen információk birtokában is előfordul, hogy néha- néha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy mi azt elképzeltük. A gyanta egyszerűen máshogy viselkedik. Némi tapasztalatgyűjtés után a találó deszkákon kívül időről időre bővítette a kínálatát, előbb poháralátétek majd élethű óceán képek, tálcák, különféle dekorációk, kulcstartók, geode stílusú képek és faliórák jelentek meg a termékpalettán.

 Minden egyes darab egyedi vonásokkal rendelkezik, egytől egyig különleges, ezt szereti benne a legjobban. Igyekszik minden elképzelést és kérést legjobb tudása szerint valóra váltani, és ezzel örömet okozni vásárlóinak.

Hosszas tanulmányozás, megannyi sikertelen majd jól sikerült próbálkozás után azt mondja, még mindig van mit tanulnia, van hova fejlődnie, de izgatottan néz elébe minden új kihívásnak. 

Bogi megtalálható az alábbi platformokon Boginka resin.wood.art | Facebook és boginka (@boginka.art)    

 

Bogi képei

 • image

  Dobja fel a lángosost a térképre!

  Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.


  image

  A fiatalos erőnlét elixírje

  Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...


  image

  A rejtélyes fehér mák

  Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.


  image

  Szappanok alkotta csokrok

  Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,

Ajánlott cikkek

Valakinek csak egyet-kettőt, másnak több...
Bolyhosság, puhaság, gomb orr, igéző...
Kertészeiről, állattenyésztőiről és...