Jelentkezzen virtuális piacunkra!
Segíteni szeretnénk, mert minden Magyar munkahely számít! A termékeikre büszke termelők és kereskedők most nagyobb bajban vannak mint eddig...
Bővebben

2012-ben Noémi Nagy Kasza és barátnője allergiás bőrproblémáik miatt természetes szappanok és krémek elkészítésébe fogtak, mely kezdetben saját célra készül,

10 év elteltével pedig a Miyo név alatt vásárolhatják meg az érdeklődők a Noémi által készített tizenkétféle szappant, több mint tizenötféle krémet, melyek teljes testápolást biztosítanak mindenki számára. 

Az allergiás problémák elkerülésére Noémit barátnője ösztönözte, hogy készítsenek saját használatra natúr termékeket, hisz ezáltal magukat és a környezetet is egyszerre óvják. Kezdetben egy vaskos olasz nyelvű könyvet szereztek be a szappankészítés fortélyairól, mely sok éjszakázást kívánt meg tőlük. Szabadidős tevékenységként indult, de később a saját használatból lassan nőtt egyre nagyobbra a vállalkozás: kezdetben barátoknak, ismerősöknek ajándékoztak az általuk készített termékekből, majd megjelent az egyre nagyibb igény rá, így hát kiterjesztették a kínálatukat és céget alapítottak. Noémi ma már egyedül dolgozik, családja szokott besegíteni a csomagolásba, címkézésbe és pecsételésbe, viszont a munkáját mindvégig megőrizte a natúr termékek elkészítése mellett. Az utóbbi évek hatása a kézműves vásárokon is érződött: Noémi többnyire a szatmárnémeti és partiumi vásárokra szokta elvinni termékeit. Ezeken a vásárokon a szó szoros értelmében érezhető, hogy a portékájukat árusítók szívüket-lelküket beletették termékeikbe, így különös élmény számára minden vásáron részt venni. 

A kínálat kezdetben négyféle szappan volt, ez mára a háromszorosára nőtt, de találunk általa készített testvajakat, arckrémeket, testolajokat, ajakbalzsamokat, fogkrémet, valamint arc- és testradírt, ami igazából egy család teljes higiénés termékeit jelenti. A vásárok mellett ezekhez a termékekhez Miyo nevű Facebook oldalán keresztül is hozzá lehet férni.

Noémi termékeire több szempontból is büszke, hisz azok 100%-ban natúr alapanyagokból készülnek, így a használók teljesen távol tudják tartani testüket a vegyszerektől, és ebben a mértékben van eltérés a nagymamáktól örökölt módszerektől, valamint a csomagolással is a környezetre és a szennyezés csökkentésére figyel: semmilyen terméket sem csomagol műanyagba, a krémek és olajok visszaváltható üvegtárolókban vásárolhatók meg. 

Miyo: https://www.facebook.com/Miyosoap 

Fotó: Miyo

Támogatóink:
Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt., az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

 • image

  Dobja fel a lángosost a térképre!

  Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.


  image

  A fiatalos erőnlét elixírje

  Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...


  image

  A rejtélyes fehér mák

  Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.


  image

  Szappanok alkotta csokrok

  Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,

Ajánlott cikkek

Valakinek csak egyet-kettőt, másnak több...
Bolyhosság, puhaság, gomb orr, igéző...
Kertészeiről, állattenyésztőiről és...