Jelentkezzen virtuális piacunkra!
Segíteni szeretnénk, mert minden Magyar munkahely számít! A termékeikre büszke termelők és kereskedők most nagyobb bajban vannak mint eddig...
Bővebben

Bozsó Ferenc a Szatmárnémeti Északi Színház főszabászáként készít jelmezeket a színészek számára, és mellékállásban főként a környék érdeklődői számára valamint megrendelésre készít különböző hagyományőrző viseleteket.

Ferenc több mint 25 éve van a szakmában, 1996-ban Nagy Zoltán mellett kezdte szárnyait nyitogatni inasként a legismertebb helyi szabóságon. Ma már egy kis manufaktúra tulajdonosa, és a Kézműves Ruhák Kft név alatt készíti termékeit.

Ferenc esküvője alkalmából az őt és feleségét összeadó lelkész számára készített egy palástot ajándékként, és ez hozta is magával az ötletet, hogy palástkészítéssel is foglalkozhatna a továbbiakban. Így a bocskai viseletek mellett a református lelkészi palástok képezik a fő profilját, viszont minden típusú magyaros viseletet szívesen elkészít. Különböző alkalmakra készít zsinóros, illetve hímzett, csipkedíszítéses női ruhákat, blúzokat és táskákat, melyek a térség jellegzetes motívumaival díszítettek és a környék kulturális értékeit hivatottak megmutatni. 

Ferenc termékeivel többnyire a környék kistermelői vásárain találkozhatnak az érdeklődők, viszont személyre szabott darabokat rendelhetnek a Szatmári termék webshop oldalán. Viszont arra is volt már példa, hogy gyerekek számára tartott varrófoglalkozásokat Szatmárnémetiben, Nagyváradon, valamint a Temesvári és Nagybányai magyar napok alkalmával, ugyanis Ferenc számára külön öröm a gyerekekkel való munka, így a hivatását közelebb tudja vinni a legkisebb generációkhoz is. A közeljövőben Ferenc egy magyarországi üzlettel tervez együttműködni, így a határon túl is forgalmazni fogják az általa készített hagyományőrző öltözeteket. 

A Kézműves Ruhák Kft termékeit az általuk üzemeltetett oldalon tekinthetik és rendelhetik meg, valamint a Szatmári Termék webshop oldalán az alábbi elérhetőségeket.

https://www.facebook.com/KezmuvesRuhak1 

https://szatmari.ro/ 

Fotó: https://www.facebook.com/KezmuvesRuhak1 

Támogatóink:
Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt., az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

 • image

  Dobja fel a lángosost a térképre!

  Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.


  image

  A fiatalos erőnlét elixírje

  Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...


  image

  A rejtélyes fehér mák

  Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.


  image

  Szappanok alkotta csokrok

  Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,

Ajánlott cikkek

Valakinek csak egyet-kettőt, másnak több...
Bolyhosság, puhaság, gomb orr, igéző...
Kertészeiről, állattenyésztőiről és...