Jelentkezzen virtuális piacunkra!
Segíteni szeretnénk, mert minden Magyar munkahely számít! A termékeikre büszke termelők és kereskedők most nagyobb bajban vannak mint eddig...
Bővebben

Ivi design, TájGazda

Már az ókori egyiptomiak és különböző afrikai törzsek tagjai is égettek fára bizonyos motívumokat. E díszítési is kifejezésforma azóta lényeges technikai fejlődésen ment keresztül, így alakult ki a ma ismert pirográfia.

A szó maga „tűzírás”-t jelent. Általában olyan hagyományos felületekre égetnek, mint a fa vagy a bőr.
E cikkben bemutatott alanyunk rendkívüli szépérzékkel megáldva foglalkozik – az első látásra talán egyszerűnek tűnő – pirográfiával. Nem csoda, hisz Kasza Vasas Ivettet azok közé az óvónők közé sorolhatjuk, akiket a mai kor hétköznapi művészeinek is nevezhetnénk.
„Öcsém az egyetemen járt fafaragó körre, ott dolgoztak fával. Ő segített az elején és tőle lestem el a technikát. A mai napig kikérem a véleményét, bár ő már nem foglalkozik ezzel. Az első pirogravírozót még ő vette magának, viszont 2016 januárjában édesapám meglepett egy saját géppel. Először csak saját részre készítettem különböző dolgokat, de nagyon megszerettem, és az érdeklődésre való tekintettel májustól különböző megrendeléseket is vállaltam.” – Ebből is láthatjuk, hogy a tehetség magával hozza a sikert, és ha az nem is jön egyből, akkor sem szabad feladnunk. A kitartás, elkötelezettség és a ráfordított idő mindig meghozza gyümölcsét – előbb vagy utóbb.
Ivett egyedül dolgozik otthon, runyai házukban. Vásárokon, kézműves összejöveteleken egyelőre még nem vett részt, de kérdésünkre elárulta, hogy minden ilyennemű meghívásnak szívesen eleget tenne. Addig is szeretettel várja a megrendeléseket telefonon, e-mail-ben, illetve Facebookon. A legtöbb termék egyedi: „Nagyon kevés előre elkészített ajándéktárgyam van. Nálam az a lényeg, hogy a megrendelő saját igényeinek megfelelően válasszon mintát, szöveget, akár a saját kézírásával ellátott képkeretet, tea- vagy ékszerdobozt, vágódeszkát... A lényeg, hogy fa legyen.” Ne habozzunk felkeresni az alábbi Facebook oldalt, ha kedveljük a fát, a fából készült dolgokat és szeretnénk egyedi ajándékkal meglepni szeretteinket vagy magunkat:

www.facebook.com/handmadepirogravir

 • image

  Dobja fel a lángosost a térképre!

  Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.


  image

  A fiatalos erőnlét elixírje

  Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...


  image

  A rejtélyes fehér mák

  Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.


  image

  Szappanok alkotta csokrok

  Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,

Ajánlott cikkek

Valakinek csak egyet-kettőt, másnak több...
Bolyhosság, puhaság, gomb orr, igéző...
Kertészeiről, állattenyésztőiről és...