Jelentkezzen virtuális piacunkra!
Segíteni szeretnénk, mert minden Magyar munkahely számít! A termékeikre büszke termelők és kereskedők most nagyobb bajban vannak mint eddig...
Bővebben

Jáger Csilla varrodája, TájGazda

Jáger Csilla Kelet-Szlovákiából származik, Budaházáról. A komáromi Selye János Egyetemen szerzett tanári diplomát, jelenleg egy londoni kávézóban dolgozik pultosként.

Emellett szívesen hódol egy nagyon kedves hobbijának: a varrásnak. Főleg gyerekeknek varr, pár éve a Te rajzolsz én varrok kezdeményezés tagjává vált, ahol gyerekrajzokat keltenek életre plüss figurák formájában, vagy kispárnákat készítenek, amelyek egy-egy rajzot ábrázolnak. Azelőtt mesefigurákat, és különböző "lényeket" varrt, szintén gyerekeknek. Ezen kívül készít még varrott dekorációkat, díszpárnákat és hasonlókat, illetve babaruhákat gyerekeknek, és játékbabáknak egyaránt. Jelen riportunkban őt ismerhetjük meg közelebbről.
Mióta foglalkozik varrással?
Nagyon fiatalon már 5-6 évesen elkezdtem varrni. Akkor persze még nem gépen, csak kézzel, és elég amatőr munkáim voltak. A kedvenc mesehőseimet szoktam megvarrni akkoriban, illetve rendszeresen szemüvegtokot varrtam apukámnak karácsonyra.
Hogy jött az ötlet, hogy ezzel kezdjen foglalkozni?
A kézimunka, barkácsolás, varrás, rajzolás pici korom óta érdekelt és azóta is része az életemnek. Amint van egy kis szabadidőm biztos, hogy alkotok valamit. Leginkább viszont a varrásban találtam meg magam, és eddigi tapasztalataim alapján a varrott dolgaim azok, amikkel a legtöbb örömet tudtam szerezni másoknak.
Hol, illetve kitől tanulta?
Igazából nem tanított senki. Édesanyám varrt ugyan régebben nekünk, de én inkább csak ellestem, amit csinál, és csak akkor kérdeztem, hogy ezt vagy azt, hogy kell, amikor már sokadszorra sem sikerült. Magam tanultam, később néhány trükköt elnéztem az Internetről, de nem nagyon hagytam senkinek, hogy tanítson.
Hol dolgozik? Otthon? Esetleg van saját műhelye?
Itthon dolgozom. Van egy varrógépem és egy hatalmas dobozom tele anyaggal, és mindenféle varráshoz szükséges kellékkel. Az utóbbi két év során három országban éltem, de ezek közül csak egy helyre nem tudtam magammal vinni a kellékeimet. Bárhová megyek, oda elszállíttatom a gépet is, a dobozt is. Most a londoni nappalim asztalán ékeskedik, és ha majd elköltözöm, viszem magammal.
Kinek szánja a termékét? Kiket céloz meg vele?
Igazából bárkinek, felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt. Minden munkámat szeretettel csinálom bárkinek is készül, és azért, hogy örömet szerezzek vele. Ajándékba vagy saját célra készítsek valakinek valamit, azt mindig úgy csinálom, mintha olyan embernek készülne, aki nekem fontos. Annak szánom, aki ugyanolyan szeretettel fogadja, mint ahogy én adom, és aki örömét leli benne.
Hol lehet hozzájutni a termékeihez? Jár vásárokra?
Interneten szoktak rendelni tőlem, ugyanis egy ideje már külföldön tartózkodom. Nemsokára hazaköltözöm, akkor ez nyilván változhat valamelyest.
Van-e bármilyen terve a jövőre nézve ezzel kapcsolatban?
Mindenképpen folytatni szeretném, amíg varrni tudok, addig fogok is. Szeretném a vállalkozásomat fejleszteni, örülnék, ha kizárólag ebből a hobbimból meg tudnék élni. Minden nap tanulok valamit, és igyekszem egyelőre magamat fejleszteni.
Sok sikert és kitartást kívánunk Jáger Csillának a jövőre nézve, eddigi alkotásainak egy részét az alábbi linken tekinthetjük meg:
https://www.facebook.com/csilla.jager.9/media_set?set=a.1584277983156.46377.1721967665&type=3

 

 • image

  Dobja fel a lángosost a térképre!

  Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.


  image

  A fiatalos erőnlét elixírje

  Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...


  image

  A rejtélyes fehér mák

  Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.


  image

  Szappanok alkotta csokrok

  Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,

Ajánlott cikkek

Valakinek csak egyet-kettőt, másnak több...
Bolyhosság, puhaság, gomb orr, igéző...
Kertészeiről, állattenyésztőiről és...