Jelentkezzen virtuális piacunkra!
Segíteni szeretnénk, mert minden Magyar munkahely számít! A termékeikre büszke termelők és kereskedők most nagyobb bajban vannak mint eddig...
Bővebben

Love Colors by Julianna Rencés Kovács, TájGazda

Rencés Kovács Julianna a felvidéki Vágsellyén él, s onnan nem messze, Galántán van műhelye. A Love Colors textil ateliér alapítója és tervezője. Egyedi lakástextilek, gyermekszoba-kiegészítők tervezésével,

illetve varrásával foglalkozik, immár 5 éve.

- Hogyan mutatná be röviden a vállalkozását? Mi az, amit mindenképp fontos tudnunk róla?
A Love Colors az általánosító sztereotípiák ellen küzd. Az a célom, hogy az általam készített lakástextilek, textil dekorációk, ágyneműk és egyéb termékek, hozzájáruljanak a gyermekek személyiségjegyeinek fejlődéséhez. Ne csak Pókembert lássanak maguk körül, hanem merjenek mást is tapasztalni. Merjék felvállalni a saját stílusukat, érezzék, hogy a használati tárgyaik a lelküket tükrözik. Az a véleményem, hogy egy olyan gyermek, aki jó minőségű, szép készműves termékek között nő fel, ezt a színvonalat fogja igényelni felnőtt korában is. Biztos vagyok benne, hogy jobban érdeklődik majd a kultúra iránt, ösztönösen az igényességre fog törekedni. Ne értsük félre, ez nem sznobizmust jelent. A mai világban már nem az a luxus, ha valaki egy bizonyos híres márka ruháit hordja, vagy drága nyugati autóval jár, hiszen ezt társadalmi helyzettől függetlenül, lassan bárki megengedheti magának. Az igazi luxus az, ha meg tudjuk ítélni mi a valódi minőség. Az egyedi, kézműves termékeknek lelkük van és ez érték ebben a sarkított, instant világban.

- Hogy jött az ötlet, hogy ezzel foglalkozzon?
Művész családból származom, én is kreatív pályát választottam magamnak. Gyermekkorom óta varrok. Mikor megszülettek a gyermekeim, úgy éreztem, hogy kell valami, amiben ismét kiteljesedhetek, ami feltölt energiával, és ami örömet szerez. Igazából az ő világuk inspirál a legjobban. Világéletemben kreatív nőszemély voltam, a varrás, bütykölés, éjszakákon át tartó kreálások mindig az életem részét képezték, ezért úgy döntöttem, hogy ezt folytatom tovább anyaságom szép évei alatt is. Ez az, ami azzá tett, ami vagyok.

- Hol, illetve kitől tanulta a mesterséget?
Az alapokat anyai nagymamámtól tanultam, aki varrónőként tevékenykedett, majd Liberecben, az egyetemen tökéletesítettem a tudásomat, divattervezői szakon. Később belekóstoltam az ékszertervezésbe is, a tanulmányaim után egy csehországi nagy divatékszer-tervező és -gyártó cégnél dolgoztam designer-ként. Ma ruhatervezéssel már nem foglalkozom, illetve ritkán, ha van időm, varrok a gyerekeknek, vagy magamnak, de annál nagyobb szerepet nyert a lakástextilekkel való munka. Legszívesebben ágytakarókat - quilteket készítek. Akár gyermekeknek, akár felnőtteknek, de mindegyik darab kihívás számomra. Igényesen letűzött, gondosan elkészített kézimunkák ezek, amelyek generációkon keresztül használhatóak, moshatóak, strapabírók. A szépség csak ráadás.

- Van valaki, akivel együtt dolgozik? Vagy mindent saját kezűleg végez?
Van egy segédem, aki időnként besegít a szabásban, vasalásban. Egy idő után rá kellett jönnöm, hogy már nem győzök mindent egyedül végezni, ahogyan nőtt a rendelések száma, úgy nekem is segítséghez kellett folyamodnom.

- Elsősorban kiknek szánja a termékét?
Munkásságomnak két fő vonala van, az egyik a gyermekeknek készült termékek, a másik a felnőtteknek tervezett textíliák. Rengeteg inspirációt merítek a srácaimból, de valahol bennem is ott lapul egy nagy kislány, aki egy-egy munka során életre kel. Egy dolog nagyon fontos: hogy gyermekeknek gyermekszívvel alkossunk, szeretettel és pozitív energiával. Ez az én fő indíttatásom és remélem, hogy ezt tükrözik a munkáim. Minden kreációm saját tervezésű, amit számítógépen modellezek, így könnyebben tudok kommunikálni a kedves vevőimmel. Igazából azt szeretem a legjobban, mikor rám hagyják a tervezés folyamatát. Küldenek pár fotót a gyerekszobáról, esetleg a kis tulajdonosról és én megpróbálok ráérezni a személyiségére. De van olyan is, hogy a szülőknek már van konkrét elképzelésük, és ilyenkor igyekszem teljesíteni a vágyaikat. Természetesen ragaszkodom a saját tervezéshez – ötvözve az adott stíluselemekkel, de mindenképpen az egyediség a cél.

- Hol juthatunk hozzá alkotásaihoz? Jár vásárokra?
Munkáim nagy részét a Facebook oldalamon (www.facebook.com/LoveColorsByJuliannaRencesKovacs) lehet megnézni, illetve a SaShe.sk oldalán, valamint az etsy.com handmade portálon. A weboldalam is nemsokára elkészül: www.lovecolors.sk domain alatt látogatható. Több lifestyle-bolttal is együttműködöm, ilyenek a vnimavehracky.sk, littlerabbit.sk és slivnikovo.sk. Természetesen nyitott vagyok a hasonló butikokkal, webshopokkal való együttműködésre. Vásárokon sajnos mostanában nem tudok rendszeresen részt venni, de tavasszal szeretnék majd megjelenni több design eseményen is.

- Van-e bármilyen más terve a jövőre nézve? Szeretné-e fejleszteni a vállalkozását?
A jövőben olyan lifestyle home decor márkanevet szeretnék felépíteni, ami európai tervezéssel és gyártással megállja a helyét a piacon.
Ehhez kívánunk Juliannának nagyon sok kitartást, amit majd siker koronáz.

 • image

  Dobja fel a lángosost a térképre!

  Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.


  image

  A fiatalos erőnlét elixírje

  Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...


  image

  A rejtélyes fehér mák

  Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.


  image

  Szappanok alkotta csokrok

  Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,

Ajánlott cikkek

Valakinek csak egyet-kettőt, másnak több...
Bolyhosság, puhaság, gomb orr, igéző...
Kertészeiről, állattenyésztőiről és...