Jelentkezzen virtuális piacunkra!
Segíteni szeretnénk, mert minden Magyar munkahely számít! A termékeikre büszke termelők és kereskedők most nagyobb bajban vannak mint eddig...
Bővebben

Újabb hellyel bővült a TulipGarden díszkertjeinek száma, hiszen megnyitotta kapuit a TulipGarden Rétköz, Kelet-Magyarország egyetlen tulipánoskertje.

A Kékcse külterületén található óriási virágoskertbe több mint 72500 virághagymát ültettek. 15 fajta tulipánból, 2 fajta nárciszból és 3 fajta jácintból szüretelhetnek a látogatók. A térség legújabb látnivalójáról Dr. Nagyné Kalmár Edina Alexandrával, a TulipGarden Rétköz ügyvezetőjével beszélgettem. 

A virágmező április közepétől várja a virágkedvelőket, ingyenes belépéssel, előzetes időpontfoglalás nélkül. A szüretelhető tulipánok mellett a látogatók további 33 fajta tulipánban gyönyörködhetnek a mintakertben, amit a TulipGarden csapata azért alakított ki, hogy bemutathassa mennyire sokoldalú virág is a tulipán. A „Szedd Magad” akcióban a virágok megvásárolhatóak, bankkártyás és készpénzes fizetésre egyaránt van lehetőség. A szervezők korlátozott mennyiségben biztosítanak metszőollókat és kosarakat is, viszont természetesen saját eszközöket is lehet használni.

Akik szeretnének otthonukban is gyönyörködni a csodaszép tulipánokban, azok ősszel vásárolhatnak virághagymákat is a hagymavásáron. Kiemelten fontos, hogy a látogatók a megfelelő módon szüreteljenek. A tulipán szárát az alsó levél felett kell elvágni annak érdekében, hogy egy év múlva is virágozhasson. 

A kert Kékcse külterületén, Kisvárdától mintegy öt kilométerre helyezkedik el, hangulatos vidéki környezetben. A virágmező melletti tóparton van lehetőség piknikezésre is, így célszerű akár a kedvenc könyvükkel vagy egy pléddel érkezni a helyre. A terület emellett alkalmas baráti vagy családi összejövetelekre is. A kikapcsolódni vágyók akár több napot is eltölthetnek ebben a meghitt légkörben, hiszen a TulipGarden Panzió közvetlenül a tulipánföld mellett található. 

Azok sem ütköznek akadályba, akik házikedvenceikkel szeretnének szüretelni a gyönyörű virágokból, hiszen a TulipGarden Rétköz egy állatbarát hely. A gazdiknak természetesen gondoskodniuk kell a megfelelő pórázról vagy hámról, illetve az állatok egyéb dolgairól, hogy a szüret teljesen zökkenőmentes legyen. A tulipánmező teljes területén tilos a dohányzás, ami a sorok közé került mulcs miatt is érthető. A látogatóknak ajánlott a lapos talpú, zárt cipő viselése a kényelem érdekében. 

A TulipGarden Rétköz április közepétől várja a virágkedvelőket, ahol egészen májusig folyamatosan lesz virágzó tulipán. 

Ha szeretne többet megtudni a helyről, látogasson el www.facebook.com/tulipgardenretkoz vagy a www.tulipgarden.hu/tulipgarden-kisvarda weboldalakra, ha pedig szállást szeretne foglalni, keresse fel a www.tulipgardenpanzio.hu honlapot. 

Rózsa András

Támogatóink:

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Petőfi Kulturális Ügynökség

 • image

  Dobja fel a lángosost a térképre!

  Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.


  image

  A fiatalos erőnlét elixírje

  Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...


  image

  A rejtélyes fehér mák

  Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.


  image

  Szappanok alkotta csokrok

  Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,

Ajánlott cikkek

Valakinek csak egyet-kettőt, másnak több...
Bolyhosság, puhaság, gomb orr, igéző...
Kertészeiről, állattenyésztőiről és...