Jelentkezzen virtuális piacunkra!
Segíteni szeretnénk, mert minden Magyar munkahely számít! A termékeikre büszke termelők és kereskedők most nagyobb bajban vannak mint eddig...
Bővebben

A kétszáz évvel ezelőtt épített tanyát az adai Koós család: Koós Dezső, Koós Holló Tímea, és gyermekeik Koós Kata, valamint az ifjabbik Koós Dezső lépésről lépésre korszerűsítve,

de eredetiségét is kifejezésre juttatva állította a vendégfogadás, a tanyai turizmus szolgálatába.

A nádtetős, klasszikus elrendezésű tanyát, melyhez hozzátartozott a marha- és a lóistálló és (egykor) a munkások elhelyezésére szolgáló lakóépület, 1986-ban azzal a céllal vásárolta meg a család Balogh Gézától, hogy a mezőgazdasági gépek és az állatállomány elhelyezése mellett, eredetiségét megőrizve vendégfogadásra rendezzék be. 

Önerőből tatarozták és bővítették az amúgy is tágas lakóépületet, melyet újabban pályázati támogatások útján is folyamatosan bővítenek. A nádtetőt cserépre cserélték le, fürdőszobák kerültek a vendégszobák mellé. Maga a tanya, a tanyabelső, de az udvar is rendezettségével ragadja meg a látogatót. A család 50 hektáron gazdálkodik, s 2008-tól jövedelemkiegészítő ágazatként folytat idegenforgalmi tevékenységet is. Két, teljes kényelmet nyújtó vendégszobát rendeztek be, de további vendégszobák kialakítása is tervben van. Ma már a tanya régebbi épületei mellett egy hatalmas hangár is áll, mely a tanya mellett a nagyobb létszámú rendezvények befogadására épült. 

A család együttműködik a közeli tanyákkal, szervezetekkel és intézményekkel és a gyerekcsoportoknak, de igény szerint a felnőtteknek is bemutatják a tanyasi életérzést és megismertetik őket a tanyai életmóddal és gazdálkodással. 

A Koós Tanya kiváló helyszín gyermekkirándulások, születésnapok, családi összejövetelek, csapatépítő rendezvények, hagyományőrző rendezvények, táborok, legény- és leánybúcsúk illetve lakodalmak megünneplésére is, melyekhez a Koós család nemcsak helyszínt, de kiváló házias ízeket, programokat, igény szerint szállást, és minden esetben kikapcsolódást és fantasztikus élményt nyújt. 

A családi vállalkozásként működő tanya hatalmas udvarával, játszóterével és kültéri tűzhelyével, hatalmas teraszával kiváló helyszín azok számára, akik kint a szabadban szeretnék értékes idejüket eltölteni. Mindemellett a család legutóbb egy wellnessrészleg kiépítésébe is belevágott, aminek köszönhetően egy melegvizes fürdődézsával és egy finn szaunával bővítették a tanya színvonalát, melyet idén tavasszal már üzembe is helyeznek.

A mesébe illő tanyára előre megbeszélt időpontokban sok szeretettel várja a Koós család a pihenésre és szórakozásra vágyó vendégeket!

Támogatóink:

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Petőfi Kulturális Ügynökség

 • image

  Dobja fel a lángosost a térképre!

  Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.


  image

  A fiatalos erőnlét elixírje

  Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...


  image

  A rejtélyes fehér mák

  Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.


  image

  Szappanok alkotta csokrok

  Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,

Ajánlott cikkek

Valakinek csak egyet-kettőt, másnak több...
Bolyhosság, puhaság, gomb orr, igéző...
Kertészeiről, állattenyésztőiről és...