A száraz, félédes és édes borok kedvelői egyaránt találnak kedvükre való italt a benei Parászka család kínálatában, amit ráadásul egy sziklába vájt egykori pincében kóstolhatnak meg.
A külhoni nemzetrész értéktárában 6 kárpátaljai értéket találunk. Közülük az egyik a salánki hordó. Salánk az egykori Ugocsa vármegye települése,
Szuvenírek faragásával kezdte, asztalos tanulmányokkal folytatta a fával való munkát a kárpátaljai Tiszaújlakon élő Tóth Gyula.
Egyesek számára ismeretlen, némelyikünk kertjéből pedig szinte már kihagyhatatlan az édesburgonya vagyis a batáta termesztése. A kertészek körében is évről évre közkedveltebb növény,
Házi lekvárokkal és szörpökkel várja az érdeklődőket Benében a Milekvárunk csapata. A Bábel család három nemzedéke közösen készíti a hagyományos ízvilágú termékeket.
A Nevetlenfaluban született, jelenleg Szőlősgyulán élő Sápi Tóth Éva szülési szabadsága alatt kezdett el textil rózsákat készíteni, később egy kézműves, harisnyavirágokkal foglalkozó ismerőse javaslatára
Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.
Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...
Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.
Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,