Kevés olyan tájegység van Horvátországban, melynek mindennapjainak annyira a szerves részét képezné a szőlő és bortermelés, mint a Drávaszögnek. A terület középső részén húzódó Báni-hegy lankáin
Az alsó-baranyai Csúza sok magyar borásznak ad otthont, és egész Horvátország legminőségibb szőlői Drávaszög dombjain teremnek. A Kováts Pincészet is ebből a kis-, mindössze pár száz főt számláló településről származik,
Dél-Baranya Horvátország éléskamrája. Az itt megtermelt javak az egész országban keresettek, mivel a főként turizmusról ismert ország tengerparti- és hegyvidéki területei kevésbé alkalmasak a gyümölcs- és zöldségtermelésre.
Bákai Zoltán 1973-ban született a Szatmár megyei Kálmánd településen, majd Kaplony községbe nősült, ahol ma is él családjával, és ahol kialakította saját kovácsműhelyét.
Közös márkacsaládban egyesíti a kárpátaljai megbízható helyi termékeket a Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége (KMVSz). A márkacsaládhoz termelők, kézművesek,
Egyes falvakban, mint ahogy nálunk, a felvidéken is a disznóvágási készületekben rokonok, szomszédok, közeli barátok mind segítettek. Ilyenkor mutatkozott meg az igazi csapatmunka. Mindenki kivette a munkában a részét.
Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.
Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...
Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.
Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,